Muzica ?!

Atata pot romanii, atata fac.

Revin pe o problema putin mai veche. Muzica pe care o ascult eu este considerata, de prea multi, zgomot. Killswitch Engage, In Flames, Sonic Syndicate, Breaking Benjamin, Fall Out Boy, Maximum the Hormone sunt doar cateva dintre cele actuale. Nu ma bag peste altii cand vine vorba de muzica. Ce asculti e treaba ta. Asculti muzica buna, foarte frumos din partea ta, avem despre ce discuta. Asculti aberatii, incearca sa le tii pentru tine. Te deranjeaza ce ascult eu, la fel, tine pentru tine. Nu am loc de critica in putinul meu timp liber. Te respect ca om, dar nu te astepta sa te inteleg sau sa`ti impartasesc ideile sau viziunea. Ascult versurile, le inteleg, le interpretez din punctul meu de vedere, si poate le impartasesc cu cei care vad la fel ca mine. Oricat am fost considerat outsider, nu simt lucrul asta. Intotdeauna a existat cineva care a avut cel putin aceleasi gusturi ca si mine.

In orice caz, fiecare cu treaba lui. Eu nu ma duc in cluburile lor, ei sa nu vina in barurile noastre. Sau, cel putin, daca tot ii roade curiozitatea, sa stea in banca lor. De nenumarate ori am auzit in treacat Hai sa intram la roacari sa ne batem joc de ei sau Ce l`as tunde p`ala. Scandaluri terminate cu spitalizare de`o parte sau de alta, sticle sparte aruncate dupa unii sau altii, fete cu ochiul umflat sau cu o mana rupta. De ce? Se simt ei mai barbati decat noi? Vor sa demonstreze ca pot? Ca pot ce? O politie care nu se implica, niste badigarzi fara pic de bun-simt si niste victime aleatorii. Usor usor a inceput sa`mi displaca barurile, cluburile sau orice fel de stabiliment in care consideram ca as putea sa ma distrez. Chiar si cele in care apar ca veteran. Pentru ca totul se invarte in jurul muzicii. Daca ala asculta manele, e treaba lui, noi n`avem nici o treaba cu el. Nici cu el, nici cu masina lui de 100.000 de Euro, nici cu pitzipoanca lui cu tate siliconate si cu o tona de machiaj. Trecem mai departe, zambim pe sub mustata, ne aprindem o tigara ieftina si verificam ora la telefonul nostru de 40 de RON. Noua nu ne pasa ca au telefon de 2000 de RON si totusi nu au credit nici de apel. Nu ne`a pasat niciodata. Nici macar cand trec pe langa noi pe strada ascultand ultima manea pe difuzorul de la telefon. Trecem mai departe si uitam.

Nepasarea asta ne`a facut un pic mai insensibili. Insensibli la incultura, la prostie, la ignoranta si aroganta. Ne`a facut sa ne afundam in niste versuri complicate, uneori urlate, alteori cantate melodic. Un riff subtil de chitara pe fundal si`o voce puternica pot sa ne faca sa uitam de orice. Inclusiv de noi insine. Macar pentru cateva minute.

Advertisements

3 Responses to “Muzica ?!”

  1. […] multa lume nu ar numi`o muzica, ci zgomot. Eh, ce stiti voi? De cand stiti voi mai mult decat mine? Muzica?! Aia`i muzica?! Nu`i de mirare ca e atata violenta la concerte!, incerca sa ma faca sa ma simt prost […]

  2. chanicthau Says:

    Whooohoooooo! Allright foo!

  3. No comment pentru videoclip.
    In schimb, timpul liber ti-l gestionezi cum vrei: ca doar de-aia e timpul TAU liber. In rest, sanatosi sa fim!
    [daca prostia ar durea… n-am mai avea loc in spitale]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: